GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Şehit Nafı Kıvanç İlkokulu

Ock

Okulumuzun tüm sınıflarında çocuk şiirleri okuma ,anlamı bilinmeyen kelimelerin anlamlarını sözlükte bulma,kelimelerin doğru yazılışlarını öğrenme  ve en sonunda da afiş oluşturma ekinliği yapılarak panonumuzda sergilendi.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okulumuzda yürütülmektedir.

May

Ülkemizde  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN’ın himayelerinde Okuryazarlık Seferberliği başlatıldı. Seferberlik kapsamında 17 Şubat 2018 tarihi itibarıyla  okulumuzda açılan kurslarda eğitimler başarıyla tamamlandı.  Belge teslim töreninde kursiyerlerimiz çocuklar kadar heyacanlıydılar.

Cumartesi ve Pazar  günleri saat 09.00 ile 12.30 saatleri arasında eğitim verilen kurslara talebin oldukça yoğun olduğu gözlendi. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Şbt

"DÜNYA YEŞERİYOR, HAYALLER GERÇEKLEŞİYOR" Projesine katılımımız öğrencilerimizde büyük coşku yarattı. Projenin amacı; "çocukların yarısı hayal kurmuyor, yetişkinlerin de ancak % 14ünün hayallerinin olduğu ifade ediliyor. O halde bunun önüne geçmek bizim elimizde çocuklarımız hayallerini iki kağıda yazacak hayal  sandığına atacak diğerini ise Mart ayında  dikeceğimiz fidan poşetlerine koyacaklar. Daha sonra sandıklardan hayaller gerçekleşme yoluna gidecek.Hem hayaller gerçekleşecek hem de 81 İlde aynı tarihte binlerce fidan dikilecek." şeklinde olup okulumuzda  proje kapsamında çalışmalar başlamıştır.